Ingredientai
- Morkos 400 g
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Rūkyta malta raudonoji paprika 2 arbat. š.
- Jūržolės nori 1 vnt. lapas
Kaip gaminti
1. Morkas gerai nuplaukite, dėkite į garų puodą, išvirkite, o tada atvėsinkite.
2. Atvėsusias morkas supjaustykite drožlėmis išilgai (patogiausia tam naudoti bulvių skustuką).
3. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi, druska, paprikos milteliais ir smulkintu nori (jo lapą galima sukarpyti žirklėmis).
4. Gautu padažu apliekite morkas, išmaišykite ir palikite per naktį, kad visi skoniai persipintų.
5. Formuokite sumuštinius iš speltų duonos, „lašišos“, pagardinkite sezamų sėklomis ir gražgarstės lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai