Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Cukinijos 3 vnt. nedidelės
- Tofu 400 g šilkinio
- Bazilikai 50 g šviežio
- Česnakai 30 g
- Alyvuogės 300 g juodųjų, be kauliukų
- Riešutai 300 g įvairių
- Alyvuogių aliejus 7 valg. š.
- Saulėje džiovinti pomidorai 200 g
Kaip gaminti
- Supjaustyti baklažanus ir cukinijas 3 mm storio griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Dėkite apkeptas riekeles ant popieriniu rankšluosčiu išklotų lėkščių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Elektrinėje trintuvėje sutrinkite tofu, baziliką ir česnaką iki vientisos masės, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagal savo skonį įberkite druskos ir pipirų. Taip pat sutrinkite ir alyvuoges, riešutus bei saulėje džiovintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepimo skardoje šį patiekalą sluoksniuokite tokia tvarka:
- cukinijos griežinėliai;
- tofu kremas;
- baklažano griežinėliai;
- riešutų, alyvuogių ir pomidorų užtepėlė;
- cukinijos griežinėliai.
- Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai