Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 4 vnt. lakštai (arba tiek, kad išklotumėte kepimo skardą); veganai renkasi be gyvūninės kilmės ingredientų
- Smidrai 15 vnt. arba pagal poreikį
- Vanduo 0,25 st.
- Anakardžių riešutai 0,5 st.
- Agavų sirupas 1 arbat. š.
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys
- Česnakai 4 skiltelės
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. arba pagal poreikį
Kaip gaminti
1. Nakčiai ar bent 2 val. užmerkite anakardžius.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
3. Išimkite šaldytą tešlą ir palike ją bent 15 min atitirpti. Atitirpusia tešla išklokite kepimo formą ir subadykite šakute, šonuose palikdami po porą centimetrų.
4. Nuplaukite smidrus ir nupjaukite sumedėjusius galiukus. Apvirkite juos apie 5 min. pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės. Išvirusius nupilkite šaltu vandeniu.
5. Paruoškite kremą. Į smulkintuvą dėkite mirkytus anakardžius, pilkite vandenį, agavų sirupą, citrinos sultis, berkite žiupsnį druskos ir sutrinkite viską iki vientisos kreminės masės.
6. Paskirstykite kremą ant visos tešlos, išskyrus šonus.
7. Tankiai išdėliokite smidrus ant anakardžių kremo. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir smulkinto česnako.
8. Kepkite apie 15-20 min. ar kol tarta gražiai apskrus. Patiekite šiek tiek atvėsusią (skanu valgyti ir šaltą).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai