Ingredientai
- Obuolių actas 3,75 arbat. š.
- Augalinis pienas 1,5 puodelis
- Aliejus 0,5 puodelis tinka kokosų, saulėgrąžų ir pan. (ir dar truputis ananasams)
- Speltų miltai 1,75 puodelis šviesių
- Kokosų miltai 0,5 puodelis
- Cukrus 1 puodelis kokosų arba rudojo (ir dar šiek tiek ananasams)
- Kepimo milteliai 2,25 arbat. š.
- Soda 0,75 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Ananasai 4 riekės
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišome augalinį pieną su actu ir paliekame pastovėti.
2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų.
3. Ananasą supjaustome griežinėliais.
4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir gausiai ištepame aliejumi, pabarstome cukrumi ir išdėliojame ananaso griežinėlius.
5. Į dubenį su sausais produktais pilame augalinį pieną, aliejų ir viską gerai išmaišome. Tešlą pilame ant ananaso.
6. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-55 min. (ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas).
7. Išėmus iš orkaitės iškepusį pyragą kokioms 5 minutėms paliekame pastovėti, tada ant skardos viršaus uždedame didelę lėkštę ir apverčiame pyragą. Prieš pjaustydami paliekame visiškai atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai