Ingredientai
- Avižiniai sausainiai 350 g pagrindui
- Sviestas 115 g veganiško; pagrindui ir dar 1 šaukštas mėlynių įdarui
- Cukrus 1 puodelis mėlynių įdarui ir dar 1 šaukštas pagrindui
- Mėlynės 4 puodelis mėlynių įdarui
- Kukurūzų krakmolas 3 valg. š. mėlynių įdarui
- Druska 1 žiupsnelis mėlynių įdarui
- Vanduo 1 puodelis mėlynių įdarui
Kaip gaminti
1. Pradėkite nuo pagrindo – susmulkinkite avižinius sausainius ir juos sumaišykite su sviestu bei cukrumi. Gautu mišiniu išklokite pyragui skirtą indą, pirštais apspauskite pagrindą ir indo šonus. Paruoštą pagrindą įdėkite į šaldytuvą sustingti.
2. Tuomet nedideliame puode išmaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Suberkite puodelį mėlynių, druską bei įpilkite vandens ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol masė taps tiršta. Jei nusprendėte naudoti sviestą, įdėkite jį į puodą ir išmaišykite.
3. Ištraukite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir suberkite ant jo likusias mėlynes, o ant jų supilkite kaitintą pyrago įdarą.
4. Uždenkite pyragą ir valandai palikite atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai