Ingredientai
- Ryžių miltai 1 puodelis biskvitui
- Grikių miltai 0,5 puodelis biskvitui
- Avižiniai dribsniai 0,3 puodelis sumalkite iki miltų; biskvitui
- Kukurūzų krakmolas 0,25 puodelis biskvitui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitui
- Soda 0,5 arbat. š. biskvitui
- Cinamonas 1 arbat. š. biskvitui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų; biskvitui
- Vanduo 1 puodelis biskvitui (ir dar 8 šaukštai linų sėmenims išbrinkinti)
- Obuolių actas 1 arbat. š. biskvitui
- Obuoliai 3 vnt. supjausčius turi išeiti apie 0,5 puodelio su kaupu; biskvitui
- Rudasis cukrus 0,5 puodelis arba kokosų cukraus; biskvitui
- Klevų sirupas 0,25 puodelis arba agavų; biskvitui ir dar 2-3 šaukštai kremui
- Saulėgrąžų aliejus 0,25 puodelis biskvitui
- Morkos 3 vnt. vidutinio dydžio (maždaug 2 1/2 puodelio smulkiai tarkuotų); biskvitui
- Razinos 0,4 st. biskvitui
- Graikiniai riešutai 0,3 puodelis biskvitui
- Apelsinai 1 vnt. tik nutarkuota žievelė; biskvitui
- Tofu 150 g (arba 1 pakuotė) šilkinio; kremui
- Kokosų pienas 2 vnt. skardinė; tik kietosios dalies, kuri nusistovi viršuje; kremui
- Apelsinų sultys 3 valg. š. kremui
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus (nuo miltų iki cinamono), atidedame į šalį.
2. Morkas nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka.
3. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti.
4. Obuolius nulupame, išimame sėklas, obuolius sutriname rankiniu smulkintuvu.
5. Dubenyje sumaišome obuolių tyrę, actą, cukrų, sirupą, aliejų, linų sėmenis ir vandenį.
6. Razinas nuplauname ir šiek tiek susmulkiname peiliu, taip pat ir riešutus.
7. Nutarkuojame apelsino žievelę.
8. Į šlapią masę po truputį įmaišome sausus produktus, tuomet sudedame morkas, razinas, riešutus, apelsino žievelę ir išmaišome.
9. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis ir dedame į dvi kepimo popieriumi išklotas ~16 cm kepimo formas (arba galima į dvi dideles, tada biskvitai bus plonesni ir reikės pareguliuoti kepimo laiką, arba vieną didelę, biskvitas bus storesnis).
10. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 37–40 min.
11. Iškepusius biskvitus paliekame visiškai atvėsti.
12. Kai jie atvėsta, pasigaminame kremą – visus jam skirtus ingredientus gerai sumalame maisto smulkintuvu.
13. Pusę kremo dedame ant pirmojo biskvito (palikus formą, kad kremas neišbėgtų), ant viršaus dedame kitą biskvitą ir likusią dalį kremo.
14. Tortą nakčiai paliekame šaldytuve, kad kremas sustingtų.
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti dviems biskvitams (~16 cm skersmens)
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis