Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 1 puodelis rutuliukams
- Datulės 40 vnt. po 20 rutuliukams ir pagrindui
- Riešutų sviestas 0,5 puodelis žemės; pagrindui
- Migdolų miltai 2 puodelis pagrindui
- Anakardžių riešutai 1,5 puodelis mirkytų bent 4 val.; viduriniam sluoksniui
- Bananai 600 g šaldytų; viduriniam sluoksniui
- Agavų sirupas 6 valg. š. viduriniam sluoksniui ir dar 1 šaukštelis papuošimui
- Kakavos sviestas 3 valg. š. tirpinto; papuošimui
- Kakava 3 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Gaminame rutuliukus. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite datules, avižinius dribsnius ir smulkinkite, kol masė bus sulipusi. Tuomet iš jos formuokite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.
2. Ruošiame pagrindą. Į tą patį smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės. Imkite norimą kepimo formą, dėkite gautą masę, paspauskite, kad sluoksnis būtų tvirtas ir vientisas.
3. Gaminame vidurinį sluoksnį. Į smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, pilkite agavų sirupą ir plakite iki vientisos masės. Šią masę krėskite ant paruošto pagrindo.
4. Ant vidurinio sluoksnio dėliokite iš anksto pagamintus rutuliukus, kiekvieną jų kiek spustelėkite, kad įsitvirtintų.
5. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį nakčiai ar bent 6 valandoms.
6. Puošiame desertą. Ištraukite kepimo formą su skanėstu iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, o tuomet išimkite iš formos.
7. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite. Apipilkite šia mase šonus ir viršų. Dar šiek tiek palaukite, kol tortas atitirps ir skanaukite!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai