Ingredientai
- Miltai 2,25 puodelis šviesių speltų; tešlai
- Druska 0,5 arbat. š. tešlai
- Avinžirnių skystis 4 valg. š. tešlai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. tešlai
- Vanduo 0,7 puodelis tešlai
- Burokėliai 150 g virtų; viršui
- Avinžirniai 1 puodelis virtų; viršui
- Prieskoniai 1 valg. š. mėgstamų; viršui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Į dubenį berkite sijotus miltus, druską ir išmaišykite. Supilkite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį ir išminkykite tešlą.
3. Iškočiokite tešlą ir klokite ją į kepimo formą.
4. Avinžirnius sumaišykite su prieskoniais.
5. Ant tešlos kepimo formoje dėkite pjaustytų burokėlių, berkite avinžirnius. Tešlos šonus patepkite dubenėlyje likusiais avinžirnių prieskoniais (įpildami kelis šaukštus vandens).
6. Kepkite pyragą apie 25–30 min.
7. Patiekite pabarstę daigais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai, Užkandžiai