Ingredientai
- Persikai 2 vnt.
- Migdolų miltai 2 puodelis
- Ryžių miltai 1 puodelis
- Kukurūzų krakmolas 0,25 puodelis
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų
- Vanduo 4 valg. š.
- Kokosų aliejus 0,3 puodelis
- Rudasis cukrus 1 puodelis dar geriau, kokosų palmių cukraus
- Augalinis pienas 1 puodelis
- Obuolių actas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir atidedame į šoną.
2. Dubenyje sumaišome sausus produktus (iki druskos), kitame – šlapius.
3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame kokosų aliejumi ir pabarstome cukrumi.
4. Persikus supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant skardos dugno.
5. Į šlapius ingredientus įmaišome išbrinkusius linų sėmenis, paskui sausus produktus.
6. Gautą masę pilame ant persikų, tolygiai paskirstome.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis lieka švarus.
8. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada uždedame lėkštę ir apverčiame, nuimame kepimo popierių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis