Ingredientai
- Ryžiai 0,3 puodelis nevirtų rudųjų
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. mažytis
- Avinžirniai 0,3 puodelis konservuotų
- Česnakai 1 skiltelės
- Pomidorų pasta 2 arbat. š.
- Garstyčios 0,5 arbat. š. grūdėtųjų
- Vanduo 0,4 puodelis
- Ciberžolė 0,25 arbat. š.
- Kario prieskoniai 0,25 arbat. š.
- Vištienos prieskoniai 0,25 arbat. š.
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,25 arbat. š.
- Sojos padažas 0,5 arbat. š.
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
Kaip gaminti
1. Ryžius užkaičiame virti ir, kol jie verda, nuskutame morką, ją supjaustome šiaudeliais, nulupame svogūną, smulkiai supjaustome.
2. Morką ir svogūną pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Bebaigiant kepti, sudedame smulkiai supjaustytą česnaką, pomidorų pastą, visus prieskonius ir viską dar 2–3 min. pakepame.
3. Į keptuvę su daržovėmis sudedame išvirusius ryžius, avinžirnius, pilame vandenį, sojos padažą, išmaišome ir paliekame ant nedidelės kaitros dar kelioms minutėms. Galiausiai įmaišome spanguoles.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams