Ingredientai
- Lęšiai 250 g raudonųjų
- Vanduo 2 puodelis mirkymui ir dar pagal poreikį tešlos ruošimui
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Lęšius gerai nuplaukite keisdami vandenį, kol jis taps skaidrus, o tada užmerkite 24 valandoms.
2. Išmirkusius lęšius darsyk perplaukite, dėkite juos į kokteilinę, berkite druską.
3. Pilkite į kokteilinę tiek filtruoto vandens, kad apsemtų lęšius, o tada viską suplakite iki vientisos masės – tai užtruks apie 30-60 sekundžių.
4. Ant mažiausios kaitros įkaitinkite keptuvę, kurioje galima kepti be riebalų. Jei keptuvė didelė, pilkite į ją po pusę puodelio lęšių tyrės, jei maža, užteks ir ketvirčio puodelio.
5. Uždenkite keptuvę dangčiu, palaukite kol gerai aprasos. Tada apverskite paplotį, uždenkite ir vėl laukite, kol dangtis gerai aprasos.
6. Taip iškepkite visus papločius. Jie puikiai susisuka, tad dėkite mėgstamo daržovių įdaro ir skanaukite!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis