Ingredientai
- Datulės 100 g šviežių, be kauliukų; 1 sluoksniui
- Graikiniai riešutai 100 g arba migdolų; 1 sluoksniui
- Kokosų aliejus 1 valg. š. tirpinto; 1 sluoksniui
- Anakardžių riešutai 250 g 2 sluoksniui
- Kokosų pienas 150 g iš skardinės; 2 sluoksniui
- Serbentai 100 g juodųjų
- Mėtos 10 vnt. lapelių šviežių; 3 sluoksniui
- Medus 1 valg. š. ar kito mėgstamo saldiklio; 3 skluoksniui
Kaip gaminti
1. Pirmajam sluoksniui skirtus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Gabaliukų gali likti.
2. Masę sudedame į pasirinktus indus (tinka norimo dydžio stiklainiukai ar stiklinės) ir prispaudžiame prie dugno.
3. Anakardžius su kokosų pienu sudėkite į maisto trintuvą. Sutrinkite iki kreminės masės. Pusę atidėkite trečiajam sluoksniui, o likusią masę sumaišykite su juodaisiais serbentais ir dar kartą viską sutrinkite.
4. Supilkite ant pirmojo sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą kol pagaminsime trečiąjį sluoksnį.
5. Atidėtą anakardžių masę sumaišykite su smulkintos mėtos lapeliais ir medumi. Jeigu dar reikia pertrinkite su trintuvu. Pilkite ant antrojo sluoksnio ir palikite šaldytuve apie 20-30 minučių.
Galite skanauti ir iškart, bet sustingęs desertas skanesnis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai