Ingredientai
- Džiovintos slyvos 350 g
- Datulės 100 g
- Juodasis šokoladas 150 g ne daugiau nei 70 proc. kakavos, geriau net mažiau
- Avižiniai dribsniai 250 g sumaltų iki miltų
- Obuolių sultys 0,75 st. arba morkų
- Morkos 2 vnt. smulkiai tarkuotos
- Kakava 0,3 st.
- Aliejus 3 valg. š. geriausiai tinka tirpintas kokosų arba saulėgrąžų aliejus
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Kardamonas 1 arbat. š. malto
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis galima dėti ir daugiau
Kaip gaminti
1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.
4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.
5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.
6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.
7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis