Ingredientai
- Miltai 3 st. „self-raising“ kvietinių; tešlai
- Kakava 170 ml ir dar 6 šaukštai kremui; miltelių
- Rudasis cukrus 250 ml tešlai
- Linų sėmenys 2 valg. š. kupini maltųl; tešlai
- Vanduo 6 valg. š. šilto; tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. arba pastos; tešlai
- Burokėliai 500 ml keptų ir sutrintų; tešlai
- Augalinis pienas 250 ml tešlai
- Bananai 2 vnt. prinokę, šalti; kremui
- Avokadai 2 vnt. kremui
- Datulės 10 vnt. minkštų; kremui
- Agavų sirupas 1 valg. š. arba pagal skonį; kremui
Kaip gaminti
1. Linų sėmenis užpilkite šiltu vandeniu ir leiskite išbrinkti.
2. Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Sudėkite ten burokėlių piurė, supilkite augalinį pieną ir vanilės pastą arba ekstraktą. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite linų sėmenis. Viską dėmesingai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
3. Supilkite į 23 cm skersmens kepimo formą ir kepkite apie valandą, 180°C temperatūroje.
4. Visus kremo ingredientus smulkinkite iki vientisos masės. Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų.
5. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite per pusę arba į 3 lakštus. Ant kiekvieno užtepkite paruošto kremo ir taip sluoksniuokite vieną po kito.
6. Viršų galima puošti kuo įvairiausiai: smulkintais riešutais, šviežiomis uogomis ar malta kava.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis