Ingredientai
- Duona 1 vnt. kepalėlis šviesios bemielės
- Avinžirniai 2,5 puodelis jau išvirtų
- Svogūnų laiškai 1 vnt. pundelis
- Kukurūzai 0,5 puodelis konservuotų
- Krapai 3 valg. š. supjaustytų/šaldytų
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,25 arbat. š. arba pagal skonį
- Garstyčios 0,5 arbat. š. Dižono; nebūtinai
- Anakardžių riešutai 2 valg. š. anakardžių padažui
Kaip gaminti
1. Avinžirnius sutrinkite šakute palikdami vieną kitą gabalėlį. Svogūno laiškus susmulkinkite.
2. Sumaišykite avinžirnius su svogūno laiškais, kukurūzais, krapais, pipirais, druska, garstyčiomis (jei nemėgstate, galite dėti mažiau ar visai atsisakyti) ir anakardžių „padažu“ (anakardžiai išmirkomi ir išplakami su vandeniu iki vientisos masės; taip pat tinka ir saulėgrąžų grietinė).
3. Tepkite ant duonos riekelių šių salotų ir mėgaukitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai