Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. reikės ir žievelės, ir išspaustų sulčių
- Miltai 3 puodelis
- Aguonos 4 valg. š.
- Cukrus 0,25 puodelis
- Kokosų aliejus 8 valg. š. tirpinto
Kaip gaminti
1. Į elektrinį plaktuvą ar didelį dubenį beriame nutarkuotas abiejų apelsinų žieveles, miltus, aguonas, cukrų ir išmaišome.
2. Pilame kokoso aliejų ir vėl maišome, kad aliejus gerai pasiskirstytų. Pilame išspaustas apelsinų sultis (idealu, jei jų bus apie puodelį) ir gerai suminkome tešlą.
3. Gautą tešlą padaliname į 16 dalių. Iš kiekvienos jų suvoliojame volelį, o tada sujungiame galus.
4. Suformuotus riestainius sudėliojame ant plačios kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol gražiai paruduos viršus.
6. Atvėsiname ant grotelių ir ragaujame!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai