Ingredientai
- Speltų miltai 3 puodelis šviesių
- Kakava 0,5 puodelis ekologiškos natūralios miltelių
- Rudasis cukrus 5 valg. š. nerafinuoto
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Saulėgrąžų aliejus 6 valg. š. ekologiško
- Avinžirnių skystis 6 valg. š.
- Vanduo 0,75 puodelis padalinto į dvi dalis: 0,5 ir 0,25 puodelio
- Cukraus pudra 1 valg. š. pabarstymui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi ir kepimo milteliais.
3. Avinžirnių nuovirą sumaišykite su aliejumi ir vandeniu.
4. Sumaišykite sausuosius ir šlapuosius ingredientus ir išminkykite tešlą.
5. Iškočiokite iš tešlos apie iškočioti apie 0,8 cm storio lakštą ir išspauskite norimos formos sausainėlius bei išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
6. Kepkite sausainius apie 20 min., iškepusius atvėsinkite ant grotelių, o tuomet apibarstykite (jei naudojate) cukraus pudra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai