Ingredientai
- Avinžirnių skystis 200 ml
- Bananai 2 vnt.
- 0,25 puodelis
- Kokosų drožlės 2,5 puodelis
- Krakmolas 0,25 puodelis tinka tapijokos, bulvių, kukurūzų
- Šokoladas 2 valg. š. smulkinto arba šokolado „taškelių“
Kaip gaminti
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite avinžirnių skystį iki standžių putų. Į šias putas supilkite datulių sirupą ir atsargiai išmaišykite.
3. Bananus nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su avinžirnių putomis.
4. Į dubenį supilkite kokoso drožles, krakmolą ir sumaišykite.
5. Skustąją masę atsargiai supilkite ant kokoso drožlių-krakmolo mišinio ir atsargiai, lėtai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite ir šokolado „taškelius“ ar drožles.
6. Naudodami šaukštą ledams (jei neturite, tinka ir kitas nemažas šaukštas) kabinkite iš dubens po truputį masės ir gautus pusrutulius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Pastaba: recepte minimas puodelis = 250 ml
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai