Ingredientai
- Speltų miltai 1 puodelis perpus šviesių ir pilno grūdo
- Kakava 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kokosų palmių cukrus 2 valg. š. arba pagal norimą saldumą
- Druska 1 žiupsnelis
- Augalinis pienas 1 puodelis
- Vanduo 0,5 puodelis
- Obuolių actas 1 arbat. š.
- Kokosų aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus. Kakavą geriausia persijoti, kad neliktų gumuliukų.
2. Į tą patį dubenį supilame šlapius produktus ir viską gerai išmaišome.
3. Į įkaitintą keptuvę, išteptą kokosų aliejumi, pilame apie pusę samčio tešlos ir sukant keptuvę paskirstome tešlą per visą keptuvės plotą.
4. Kepame apie 1–2 min., kol nebelieka šlapios tešlos plotų, tada atsargiai blyną apverčiame ir kepame dar apie 1 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams