Ingredientai
- Spagečiai 200 g viso grūdo
- Grietinėlė 150 ml sojų
- Špinatai 70 g kuo daugiau špinatų, tuo jūsų padažas bus žalesnis
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Gražgarstės 1 sauja nedidelė
- Kedrinės pinijos 1 valg. š. paskrudintų keptuvėje
Kaip gaminti
1. Iš pradžių pasigaminau padažą. Į įkaitintą keptuvę įpyliau šaukštą aliejaus ir subėriau sukapotą česnako skiltelę. Pakepinau ne visą minutę ant vidutinės ugnies ir subėriau špinatus. Ugnį sumažinau, keptuvę uždengiau, kad špinatai suglebtų.
2. Atidengusi dangtį truputį pamaišiau, kad visi lapai gautų karščio ir susivyniotų, tačiau neprarastų gražios spalvos. Suglebus lapams ugnį išjungiau ir supyliau sojų grietinėlę. Tiršta grietinėlė kaipmat įkaito ir paskandino špinatų lapelius.
3. Viską pagardinau druska ir pipirais ir dar palikau minutei po uždengtu dangčiu pritraukti skonio.
4. Galiausiai keptuvės turinį supyliau į blenderį ir sumaliau iki tiršto padažo. Jį atidėjau į šalį.
5. Pagal instrukciją ant pakuotės išsiviriau spagečius – maniškiai virė sūdytame vandenyje 7 minutes.
8. Kai makaronai išverda ir skystį nupilame, į tą patį puodą su makaronais suberiame švarius ir sausus rukolos lapelius bei špinatų padažą. Viską gerai išmaišome ir krauname į lėkštes.
9. Apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi ir puošiame kedrų riešutėliais. Alyvuogių aliejus suteikia papildomo skonio gilumo, o riešutai lepina kontrastinga konsistencija.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai