Ingredientai
- Migdolų miltai 200 g
- Cukrus 5 valg. š. nerafinuoto kokosų žiedų
- Kepimo milteliai 0,75 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanduo 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską).
2. Supilkite vandenį ir išminkykite sausainių tešlą.
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
4. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, dėkite juos į skardą ir pirštais suformuokite sausainius. Turėtų išeiti 18-20 sausainių. Jeigu norisi, į kiekvieną sausainį galite „įsodinti“ po migdolą.
5. Sausainius kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min. (Pusę laiko galite kepti įjungę vėjelio funkciją, o pusę – tik su kaitinimu iš viršaus ir iš apačios).
6. Sausainiams iškepus, atvėsinkite juos ant grotelių. Išorėje jie bus traškūs, o viduje minkšti. Laikykite sandariame inde šaldytuve.