Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Avinžirnių miltai 0,5 puodelis
- Grikių miltai 2 valg. š. nebūtina, galima berti daugiau avinžirnių miltų
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Vanduo 0,25 puodelis
- Ciberžolė 0,25 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Česnako milteliai 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Cukiniją sutarkuojame, dedame į sietelį. Įmaišome žiupsnį druskos ir paliekame pastovėti 10–15 min.
2. Kitame dubenyje sumaišome likusius ingredientus.
3. Iš tarkuotos cukinijos ranka nuspaudžiame sultis ir dedame tarkius į tešlą, išmaišome.
4. Formuojame blynus po šaukštą gautos masės dėdami į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės