Ingredientai
- Datulės 12 g
- Avižiniai dribsniai 0,5 puodelis
- Vanduo 1 puodelis papildomai dar apie 3 šaukštai vandens tešlai ir 1 šaukštas viršui aptepti
- Kokosų aliejus 3 valg. š. tirpinto
- Speltų miltai 3 puodelis šviesių
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis viršui apibarstyti
- Obuoliai 2 vnt. vidutinio dydžio; įdarui
- Aguonos 2 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Paruoškite įdarą: obuolius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aguonomis.
3. Į elektrinę kokteilinę dėkite datules, avižų dribsnius, pilkite vandenį ir gerai suplakite.
4. Į elektrinį maišytuvą berkite pilkite miltus, kepimo miltelius, pilkite kokoso aliejų ir išmaišykite. Čia pat supilkite ir paruoštą avižų-datulių masę bei išminkykite tešlą. Jei pritrūks drėgmės, pilkite dar kelis šaukštus vandens.
5. Iškočiokite paruoštą tešlą, imkite formelę/stiklinę gaminkite jos apskritimus. Kiekvieno apkritimo kraštus patepkite vandeniu (nebūtinai), per vidurį įdėkite įdaro, sulenkite pusiau ir apspaudykite kraštelius.
6. Iš pagaminto tešlos kiekio jums turi išeiti 12 pyragėlių. O iš likusios tešlos gabalėlių suformuokite siauras juosteles ir papuoškite jomis kepinukus prilipdydami skersai.
7. Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo skardą, vandeniu patepkite kiekvieno jų viršų, berkite po žiuosnelį cukraus.
8. Kepkite apie 35 min., kol viršus gražiai parus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai