Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 1 puodelis beveik pilnas; greito paruošimo pilno grūdo
- Graikiniai riešutai 0,3 puodelis
- Kokosų drožlės 4 valg. š. 2 rutuliukams ir 2 apvoliojimui
- Kokosų aliejus 1 valg. š.
- Datulės 6 vnt.
- Morkos 0,25 puodelis smulkiai tarkuotos
- Razinos 2 valg. š.
- Cinamonas 0,25 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kokosų miltai 2 valg. š. naudokite, jei masė atrodo per šlapia
- Morkų milteliai 4 arbat. š. 2 rutuliukams ir 2 apvoliojimui
Kaip gaminti
1. Avižų dribsnius, riešutus ir kokoso drožles sudedame į elektrinį virtuvinį kombainą ir sumalame iki smulkių trupinių.
2. Morką nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka.
3. Ištirpdome kokosų aliejų ir kartu su likusiais ingredientais sudedame į kombainą ir gerai viską sumalame, kol gaunasi vientisa, lipni masė.
4. Apvoliojimui kokosų drožles ir morkų miltelius šiek tiek pamalame, kad gautųsi stambūs trupiniai, suberiame juos į dubenėlį.
5. Šlapiomis rankomis imame avižų ir datulių masės, formuojame rutuliukus ir apvoliojame juos smulkintose kokosų drožlėse.
6. Rutuliukus dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui, vėliau taip pat laikome šaldytuve.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai