Ingredientai
- Miltai 3 puodelis šviesių speltų
- Augalinis pienas 0,5 puodelis
- Saulėgrąžų aliejus 0,5 puodelis bekvapio
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Rudasis cukrus 4 valg. š. nerafinuoto cukranendrių; 3 tešlai ir 1 viršui
- Cinamonas 1 arbat. š. viršui
Kaip gaminti
1. Į dubenį berkite miltus, cukrų ir kepimo miltelius, išmaišykite.
2. Į miltų mišinį pilkite aliejų, išmaišykite, o tada sutrinkite, kad išeitų trupiniai.
3. Į gautus trupinius pilkite pieną ir suminkykite tešlą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
5. Iš tešlos iškočiokite 5–7 mm storio lakštą ir naudodami turimas formeles išspaudykite sausainius.
6. Dėkite sausainius ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite vandeniu, pabarstykite cukrumi bei cinamonu.
7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai