Ingredientai
- Speltų miltai 3 puodelis tešlai
- Vanilinis cukrus 2 valg. š. tešlai
- Cukrus 4 valg. š. po šaukštus tešlai ir įdarui; nerafinuoto cukranendrių
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Vanduo 0,5 puodelis tešlai
- Saulėgrąžų aliejus 0,5 puodelis ekologiško; tešlai
- Aguonos 150 g nuplikytų karštu vandeniu ir nusausintų; įdarui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
3. Į miltų mišinį pilkite aliejų ir išmaišykite. Tuomet pilkite vandenį ir išminkykite tešlą – minkykite apie 5-7 minutes.
5. Iškočiokite iš tešlos didelį lakštą, berkite ant jo aguonas ir tolygiai paskirstykite. Berkite cukraus, o tuomet tešlos lakštą susukite į volelį.
6. Gautą volelį atsargiai supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais.
7. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o tada šaukite kepti. Kepkite apie 35-45 min.
8. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite ant grotelių, o tada skanaukite!
Patarimas: nelaikykite šių sausainių maišelyje, nes suminkštės ir nebus taip skanu – turi būti trašku!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai