Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Miltai 2 valg. š.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų
- Vanduo 5 valg. š.
- Morkos 1,5 vnt. apie 150 g
- Paprikos 50 g raudonosios ar geltonosios
- Špinatai 50 g
- Salierai 60 g
- Svogūnai 0,5 vnt. apie 60 g
- Kmynai 0,5 arbat. š.
- Kalendros sėklos 0,5 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Petražolės 1 sauja nedidelė
Kaip gaminti
1. Sėmenis sumaišyti su vandeniu ir palikti brinkti.
2. Bulves švariai nuplauti, išvirti su lupena. Išvirus nulupti, sugrūsti arba sumalti per mėsmalę. Sumaišyti su miltais, krakmolu ir sėmenimis. Pagal skonį pasūdyti. Jeigu matote, kad tešla per trapi formavimui, pilkite po valgomąjį šaukštą vandens, kol taps tinkama. Tešla paruošta!
3. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti, kol pradės darytis permatomas. Suberti tarkuotas morkas ir kartais pamaišant kepti, kol pradės skrusti. Tada dėti smulkiai supjaustytą salierą ir papriką, paskaninti prieskoniais. Kepti, kol daržovės suminkštės. Išjungus ugnį įmaišyti kapotus špinatus. Įdaras irgi paruoštas!
4. Dabar beliko iš viso šito pagaminti blynus. Kad blynai išeitų vienodo dydžio, siūlome sverti tešlą, pvz., po 105 gramus. Vėsiame vandenyje pamirkę rankas formuokite ploną paplotėlį. Dėkite šaukštą įdaro ir užlyginkite kraštus. Po poros blynų tikrai įgusite!
5. Kepti galite keptuvėje (idealu nepridegančia danga su trupučiu aliejaus) arba orkaitėje (šiek tiek aliejumi patepus skardą ir blynų viršų, 200 °C laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės