Ingredientai
- Riešutų sviestas 80 g
- Cukrus 0,5 puodelis nerafinuoto cukranendrių; galima dėti ir mažiau
- Avinžirnių skystis 6 valg. š.
- Saulėgrąžų aliejus 0,25 puodelis
- Vanduo 1 puodelis
- Miltai 2 puodelis speltų
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Cukraus pudra 1 valg. š. apibarstymui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Žemės riešutų sviestą sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį. Berkite 1 puodelį miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite likusius miltus.
3. Gautą tešlą pilkite į kepimo formą (mes naudojome kvadratinę).
4. Kepkite apie 40 min. Atvėsinkite ant grotelių ir supjaustykite kvadratėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai, Užkandžiai