Ingredientai
- Aliejus 2 st. virti
- Cukraus pudra 1 valg. š. pabarstyti
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 0,3 arbat. š.
- Miltai 65 g
- Akvafaba 50 ml
- Cukrus 2 valg. š.
- Tofu 180 g kietojo
Kaip gaminti
1. Maisto smulkintuvu ar rankiniu trintuvu sutriname tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą iki vientisos masės.
2. Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į dubenį su tofu mišinių. Viską gerai sumaišome.
3. Formuojame maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame apie 5-7 min. arba kol gražiai paruduos.
4. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
5. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame, kol karštos!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė