Ingredientai
- Bulvės 10 vnt. vidutinio dydžio
- Krakmolas 2 valg. š. kupini šaukštai
- Varškė 275 g saldaus pieno
- Jogurtas 3 valg. š. 3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio
- Grietinė 1 valg. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto arba mairūno
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 3 valg. š. išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus
Kaip gaminti
- Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
- Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
- Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Jogos mityba“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita