Ingredientai
- Ryžiai 200 g
- Svogūnai 200 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Salierai 200 g šakniagumbių
- Žirniai 100 g šviežių arba šaldytų
- Alyvuogės 100 g juodųjų, be kauliukų
- Tirpus sultinys 125 ml
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Paprikos 1 vnt.
- Svogūnų laiškai 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Žiediniai kopūstai 100 g
Kaip gaminti
1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.
3. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita