Ingredientai
- Cukinijos 500 g
- Morkos 250 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 2 arbat. š. 1 - geltona ir 1 - raudona
- Baklažanai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Lazanijos lakštai 250 g
- Parmezano sūris 200 g tarkuoto
- Pomidorų tyrė: 500 g
- Miltai 3 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Grietinėlė 250 ml riebios
- Daržovių sultinys 250 ml
- Aliejus 30 ml šlakelis
- Džiūvėsiai 2 valg. š. maltų
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 10 min.
- Cukinijas ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, paprikas juostelėmis. Sudėkite į kepimo indą su morkomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais ir dar pašlakstykite aliejumi.
- Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir palikite išjungtoje orkaitėje. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite miltus, truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, pamaišykite, tada supilkite grietinėlę.
- Kai padažas sutirštės, suberkite pusę sūrio. Stačiakampę kepimo skardą patepkite aliejumi, dugną išklokite lakštiniais, užpilkite sūrio padažo ir keletą šaukštų keptų daržovių, tada vėl dėkite makaronų lakštus.
- Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo, ir gana storas, kad kepant makaronai nesudžiūtų.
- Paviršių pabarstykite džiūvėsių ir sūrio mišiniu. Kepkite180 C karštumo orkaitėje apie valandą arba kol peilis lengvai smigs per lakštinius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita