Ingredientai
- Šaldyta viso grūdo miltų tešla: (pakuotės) 1 vnt.
- Špinatai 2 sauja šviežių
- Porai 1 vnt. didelis arba 2 - maži
- Alyvuogės 1 vnt. indelis juodųjų be kauliukų
- Druska 1 žiupsnelis pica ir padažui - pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - pagal skonį - picai ir padažui
- Parmezano sūris 200 g mėgstamo brandinto sūrio, tinka ir mocarela arba riebus varškės sūris.
- Rikotos sūris 200 g padažui
- Grietinė 200 g padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Pomidorų tyrė: (padažui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palengva, kad nesulūžtų, išvyniokite ant paruoštos stačiakampės kepimo skardos. Plačiu teptuku ant jos užtepkite pusę kiekio padažo. Jį pagaminsite rikotą kelis kartus pertrynusi per sietelį ir elektriniu plakikliu išmaišiusi su grietine, išspaustomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais ir pomidorų padažu.
- Porus ir špinatus kelis kartus labai kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, špinatų kotelius nuskabykite, lapus suplėšykite, o porus supjaustykite griežinėliais. Ant padažu aptepto picos lakšto pirmiausia paskleiskite porų griežinėlius, tada berkite špinatų ir išdėliokite per pusę perpjautas alyvuoges. Viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Gerai atšaldytą sūrį smulkesne arba stambesne trintuve užtarkuokite ant picos su špinatais ir porais, tolygiai paskirstykite. Galite iš karto pirkti jau sutakuotą sūrį, bet kulinarai sako, kad šviežiai sutarkuotas gaminys bus kvapesnis ir gardesnis.
- Paruoštą picą apšlakstykite likusiu rikotos, grietinės ir česnakų padažu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite uždengusi folija apie 20 min. Tada foliją nuimkite ir dar 5 minutes pakepkite, kad sūris dailiai apskrustų. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio gabaliukais. Tokią picą gardu valgyti ir karštą, ir šaltą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita