Ingredientai
- Ryžiai 300 g arborio
- Apelsinai 2 vnt.
- Moliūgai 250 g
- Moliūgo sėklos 100 g
- Kokosų pienas 200 ml arba 150 ml kokosų grietinėlės
- Sūris 40 g tarkuoto; arba 3–4 valg. šaukšt. maistinių mielių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sojos padažas 3 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Bazilikai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Svogūnų laiškai 1 valg. š. smulkiai pjaustytų
- Daigai 1 valg. š. garstyčių
Kaip gaminti
1. Nuo apelsinų nutarkuokite žievelę ir išspauskite iš vaisių sultis.
2. Į nedidelį puodą įpilkite 1 l vandens ir apelsinų sultis, įberkite po šaukštelį baziliko ir raudonėlio, šiek tiek juodųjų pipirų, pusę šaukštelio druskos, pavirkite apie 4 min.
2. Supjaustykite moliūgą vienos piršto pagalvėlės dydžio kubeliais.
3. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus, sojos padažo, įberkite šaukštelį cukraus, pakaitinkite 2 min. ant vidutinės ugnies. Sudėkite moliūgo sėklas, kubelius ir pakepkite 3 min. Suberkite ryžius ir dar 3 min. juos maišydami pakepinkite.
4. Sultinį supilkite per 4 kartus (kad tilptų į keptuvę ir ryžiai po truputį viską sugertų).
5. Po 20 min., kai ryžiai taps panašūs į makaronų al dente variantą, įpilkite kokosų pieno, suberkite visą tarkuotą apelsino žievelę, maistines mieles ir paskutinį kartą gerai išmaišykite.
6. Supjaustykite svogūnų laiškus, jais ir garstyčių daigais papuoškite lėkštes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams