Ingredientai
- Pomidorai 250 g savo sultyse konservuoti, be odelių
- Kukurūzai 100 g konservuoti
- Pupelės 250 g konservuotos raudonos
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Bazilikai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis nebūtinai
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels.
2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik nepadauginkite – jei nemėgstate aštriai, įberkite tik mažą žiupsnelį) ir vis pamaišydama troškinkite apie 15-20 minučių.
3. Prieš baigdama troškinti pagal skonį pasūdykite. Jei skonis pernelyg rūgštus, galite įberti šie tiek cukraus. Dar 1-2 minutes patroškinkite.
4. Troškinį patiekite apibarstytą tarkuotu brandintu sūriu. Skanu su balta skrudinta česnakine duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita