Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 2 vnt. galvos
- Morkos 3 vnt. vidutinio dydžio
- Paprikos 1 vnt.
- Svogūnų laiškai 2 g 2 vnt.
- Salierai 3 vnt. stiebai
- Česnakai 3 skiltelės smulkinto
- Sojų padažas 2 arbat. š. 2 - 4 arba kokosų aliejaus
- Imbieras 1 arbat. š. 1 -2 malto arba tarkuoto
- Žalioji citrina 1 vnt. sulčių
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Sezamų aliejus 1 arbat. š. nebūtina
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Ryžiai 100 g 100 - 300 - virtų
Kaip gaminti
- Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius.
- Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys permatomas.
- Sudėkite likusius ingredientus (smulkintus brokolius, soją, imbierą, maltą papriką, žaliosios citrinos sultis ir sezamo aliejų) ir padidinkite ugnį iki maksimumo. Maišykite, kad neprisviltų ir troškinkite iki norimo brokolių minkštumo.
- Jei norite tirštesnės konsistencijos, porą šaukštų miltų sumaišykite su vandeniu ir įpilkite į troškinį, išmaišykite.
- Nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite išvirusius ryžius ir išmaišykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita