Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. dideli
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Agurkai 1 vnt. 0.5 ilgavaisio
- Svogūnai 1 vnt. 0.5
- Paprikos 1 vnt. 0.5 žaliosios
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 0.5
- Apelsinai 1 vnt. 0.5
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Petražolės 2 valg. š. 2 - 3
- Raudonėliai 1 arbat. š. 0.5
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Perpjaukite pusiau baklažanus ir dėkite perpjautomis pusėmis žemyn į keptuvę. Apkepkite abi puses po 2 min. ir, apibarsčius pipirais ir druska, įtrinkite sutraiškyto česnako.
- Išskaptuokite baklažanus nesuplėšydami baklažano odelės.
- Keptuvėje apkepkite sukapotus svogūnus, petražoles ir raudonėlį. Įdėkite į masę išskaptuotą baklažanų vidurį, įpilkite išsunktas citrinų ir apelsinų sultis ir leiskite pasitroškinti 2 min. Sudėkite supjaustytas kubeliais likusias daržoves ir leiskite minutę pasitroškinti ant silpnos ugnies.
- Paruoštą įdarą sudėkite į baklažanų laivelius ir dėkite į 180 laipsnių Celsijaus orkaitę kepti 15 min.
- Patiekite su apelsino griežinėliu.
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita