Ingredientai
- Sojos 80 g mėsos kubelių pailgos formos
- Vanduo 1 l 0,75
- Morkos 1 vnt. didelės supjaustytos griežinėliais
- Paprikos 1 vnt. žalios saldžios supjaustytos stambiais gabalėliais
- Šparaginės pupelės 100 g supjaustytų 3 cm ilgio gabalėliais
- Saldžiosios paprikos milteliai 3 arbat. š. su kaupu džiovintų
- Pomidorai 1 vnt. didelio
- Aitrioji paprika 1 vnt. supjaustytos griežinėliais, be sėklyčių
- Kmynai 1 arbat. š. arba kmyninio kumino sėklų
- Asafetida: (0,5) 1 arbat. š.
- Druska 2 arbat. š. 1 - daržovėms troškinti ir 0,5 - sojos mėsai virti
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 1/4
- Miltai 2 valg. š. kupinų
- Cukrus 1 arbat. š. nebūtina
- Petražolės 1 arbat. š. džiovintų
- Saulėgrąžų aliejus 5 valg. š.
- Krapai 1 sauja šluotelės šviežių
Kaip gaminti
Atkreipkite dėmesį:
- Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina.
- Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Ruošimo eiga:
- Sojos kubelius užpilkite nurodytu kiekiu vandens, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir užkaiskite. Virkite 5-7 minutes, nukaiskite ir nukoškite. Kubelių nuoviro neišpilkite - jo prireiks padažui ruošti.
- Pomidorą panardinkite minutei-dviem į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu, nunerkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Gilioje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusį aliejų suberkite kmynus arba kmyninį kuminą, aitriąją papriką ir skrudinkite keliolika sekundžių kol kmynai patamsės. Suberkite asafetidą ir saldžiosios paprikos miltelius.
- Dar po keliolikos sekundžių sudėkite morkas, paprikas, šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite, troškinkite daržoves apie 7-10 minučių. Troškindami kartkartėmis pamaišykite. Suberkite sojų kubelius.Viską išmaišykite ir kepkite, kol lengvai apskrus. Suberkite miltus. Kepkite turinį nuolat maišydami, kol miltai tolygiai padengs daržoves ir miltai pradės tamsėti.
- Po kelių minučių sudėkite pomidorus. Kepkite maišydami, kol pomidorai išsileis. Supilkite sojos kubelių nuovirą, pasūdykite ir suberkite cukrų bei džiovintas petražoles. Padažas akimirksniu sutirštės.
- Keptuvę uždenkite ir troškinkite guliašą dar kelias minutes. Nukaiskite, kai daržovės visiškai suminkštės. Pabarstykite smulkiai sukapotais krapais. Patiekite dar karštą su virtomis bulvėmis arba kitokiu mėgstamu garnyru bei salotomis. Guliašą galite pagardinti šaukšteliu grietinės.
Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Jogos mityba“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vengrų