Ingredientai
- Agurkai 2 vnt. trumpavaisiai
- Pomidorai 8 vnt. labai tinka įvairių rūšių, pvz., vyšniniai, juodieji ir geltonieji
- Salotos 1 vnt. gūžė
- Duona 1 riekės baltos
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 vnt. šakelė; padažui
- Majonezas 3 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Parmezano sūris 40 g sutarkuoto padažui, bet pasilikite šiek tiek jo užbarstyti ant salotų
Kaip gaminti
1. Suplėšytus salotų lapus pamerkite į dubenį su vandeniu, kuriame yra 5–6 ledo kubeliai – taip salotos bus traškios ir gaivios.
2. Supjaustykite pomidorus ir agurkus.
3. Supjaustę duonos riekelę kubeliais, paskrudinkite ją keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant silpnos ugnies.
4. Padažą salotoms ruoškite trintuvėje sumaišę majonezą, sūrį, česnaką ir petražoles.
5. Ištraukę salotas iš vandens jas nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitomis daržovėmis.
6. Apšlakstykite viską padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos