Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. didelės
- Ryžiai 1 st. maišelis
- Pievagrybiai 2 vnt. dideli, galima pakeisti kitais
- Morkos 1 vnt.
- Sūris 1 sauja puskietis, tarkuotas
- Aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 100 g tyrė
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Prieskoniai: (troškintoms daržovėms) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje iki aukso spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).
2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie porą minučių. Įdaras jau paruoštas.
3. Paėmusi paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.
4. Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas; jei tokio neturite, galite naudoti gilesnę kepimo formą ir uždengti ją folija). Į indą įpilkite tiek vandens, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.
5. Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Šaukite indą į 180 ºC orkaitę ir kepkite 30 minučių.
6. Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.
Patarimas! Ryžiais ir daržovėmis įdarytas paprikas galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip puikų garnyrą prie mėsos patiekalų.
Šaltinis: JI24.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita