Ingredientai
- Miltai 225 g sijotų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Razinos 1 sauja
- Cukrus 85 g
- Pienas 1 valg. š. gali reikėti ir daugiau, jei tešla bus per sausa
Kaip gaminti
1. Sviestą su miltais rankomis arba virtuviniu kombainu suminkykite, kad virstų trupiniais. Įdėkite cukrų, razinas ir tuomet kiaušinį. Viską gerai išmaišykite, kol susiformuos vientisas tešlos kamuolys. Jeigu reikia, įpilkite šlakelį pieno, kad tešla geriau suliptų.
2. Tešlą iškočiokite iki 5mm storio lakšto ir stikline arba pjaustykle išpjaukite 7,5 – 10 cm skersmens skritulius.
3. Velse juos kepa ant specialaus, taip vadinamo bakestone akmens arba storadugnės geležinės keptuvės. Bet man pavyko iškepti ir ant teflono keptuvės storu dugnu. Teflono keptuvės net netepiau sviestu. Bet įprastai velsiečiai stipriai įkaitintą kepimo paviršių patepa sviestu ir sudeda pyragėlius. Kiekvienai pusei reikia maždaug 2-3 minučių, kol pyragėlio paviršius taps karamelinės rudos spalvos. Jie labai lengvai sudega, todėl procesą reikia atidžiai stebėti.
4. Ištrauktus iš keptuvės pyragėlius iškart apibarstykite smulkiu cukrumi. Kai kas mėgsta juos atvėsinti, pjauti per pusę ir pertepus džemu vėl sulipdyti. Tai jau skonio reikalas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų