Ingredientai
- Žuvis 3 kg lydeka
- Lašiša 250 g šaldytos - filė
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Špinatai 1 sauja lapelių
- Porai 1 vnt. stiebas - gabalas
- Salierai 1 vnt. gabalas - stiebas
- Paprikos 1 vnt. saldžiosios
- Batonas 4 riekės
- Manai 2 valg. š.
- Pienas 80 g
- Grietinėlė 80 ml
- Sviestas 50 g
- Kiaušiniai 13 vnt. 1 - vištos ir 12 - putpelių
- Pipirai 3 žiupsnelis penkių pipirų mišinio
- Laurų lapai 3 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Mairūnas 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. pundelis krapai, petražolės
- Aliejus 30 g
- Druska 1,5 valg. š.
- Daržovės 1 kg Citrinos, alyvuogės ir norimos daržovės papuošimui
Kaip gaminti
- Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite.
- Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
- Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto sviesto, grietinėlės, manų, suberkite druską ir prieskonius, išskyrus juodųjų pipirų ir citrinos mišinį, išmaišykite.
- Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį. Lašišos filė apiberkite juodųjų pipirų ir citrinos mišiniu.
- Į odą klokite žuvies faršo, nuplikytų špinatų, lašišos filė, virtų ir ką tik nuluptų kiaušinukų, vėl faršo. Užsiūkite ir subadykite adata.
- Aliejumi apteptą žuvį paguldykite į aliejuotą skardą, dėkite į šaltą orkaitę ir 15 minučių kepkite 50 laipsnių temperatūroje.
- Dar 15 minučių kepkite 100 laipsnių temperatūroje.
- Po to į skardą, šalia žuvies, supilkite stiklinę vandens ir 50 minučių nustatykite 170 laipsnių temperatūrą.
- Kai žuvis iškepa, iš pilvo išimkite siūlus, supjaustykite ir puoškite daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Receptą atsiuntė Regina R., Alytus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita