Ingredientai
- Varškė 1,3 kg (riebi)
- Sviestas 300 g
- Grietinėlė 50 g
- Kondensuotas pienas 200 g
- Cukrus 0,5 st.
- Spanguolės 1 st. (džiovintos)
- Pistacijos 1 st.
- Vanilės ekstraktas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
- Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę.
- Spanguoles nuplikykite ir pamerkite į stiklinę su romu.
- Į varškės masę sudėkite nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišykite bei sudėkite į indą išklotą maistine plėvele. Pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
- Atvėsintą išverskite į didelę lėkštę ir patiekite.