Ingredientai
- Miltai 450 g
- Cukrus 150 g
- Kakava 50 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Pienas 250 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 100 g arba kepiniams skirtas margarinas
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilė 1 vnt. vanilės ankštis arba 0,5 arbat. š. vanilinio cukraus (naudojau vanilės esenciją)
Kaip gaminti
Papildomai reikės:
• 14–16 vnt. kiaušinių lukštų (paruoškite juos taip: pradurkite skylę viename kiaušinio gale, pašalinkite kiaušinio turinį, praplaukite karštu vandeniu ir pamerkite į stiprų druskos tirpalą maždaug 1 val.),
• keksiukų kepimo formų,
• folijos,
• medinių iešmelių,
• juostelių kaspinėliams.
Visų nurodytų kiekių naudojau per pusę, nes naminiai kiaušiniai nebuvo vienodi, tad man išėjo 7 „kiaušiniai“ ir dar du keksiukai formelėse.
1. Sumaišykite sausus produktus (išskyrus kakavą). Ištirpintą sviestą sumaišykite su pienu ir plaktais kiaušiniais.
2. Tuomet sumaišykite sausus produktus su skysčiu. Mases padalykite pusiau (jei norite dvispalvių „margučių“) ir į vieną įmaišykite kakavos. Jei turite maisto dažų, su masėmis galite daugiau „pažaisti“ ir jas nudažyti įvairiausiomis spalvomis.
3. Kiaušinių lukštus ištraukite iš sūraus vandens, nuvarvinkite ir dėkite ant popierinio rankšluostėlio.
4. Imkite keksiukų kepimo formą ir į kiekvieną formelę įklokite folijos, kad keksiukas stovėtų stabiliai.
5. Išdžiuvus lukštams, imkite šaukštelį aliejaus ir pilkite į lukštą, pateliuškuokite ir pilkite į kitą. Perteklių išpilkite.
6. Tuomet šaukšteliu, konditeriniu švirkštu ar maišeliais pripildykite keksiukus, maždaug 2/3, nes turinys veršis lauk.
7. Kepkite iki 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių.
8. Iškepusius galite tiekti kaip tik sugalvojate, tarkime, nenuluptus formelėse arba nuluptus, arba taip, kaip mes, t. y. ant iešmelių. Tad imkite iešmelį, užriškite kelių spalvų kaspinėlių ir persmeikite keksiuką.
Štai ir gardus velykinis skanėstas, kuris tikrai nepaliks abejingų vaikučių!
Receptą atsiuntė Roberta Vasiliauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita