Ingredientai
- Aliejus 20 ml
- Kiaušiniai 10 vnt. putpelių
- Pomidorai 20 vnt. vyšninių
- Krepšeliai: (mini) 20 vnt.
- Vištų kepenėlės 500 g
- Grietinėlė 150 ml neriebios
- Svogūnai 150 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapiųjų
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. žiupsnelis
- Morkos 150 g
Kaip gaminti
- Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkiąja tarka, žoleles susmulkinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, tuomet sudėkite morkas ir šiek tiek pakepinkite.
- Į bendrą masę suberkite vištų kepenėles.
- Kepkite 15–20 min., nuolat pamaišykite. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti.
- Kai atvės pagamintos kepenėles, jas su grietinėle susmulkinkite trintuvu, kol gausis vientisa masė.
- Pabarstykite žalumynais, pipirais ir kitais prieskoniais.
- Pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
- Išvirkite putpelių kiaušinius. Sudėkite paruoštą įdarą į krepšelius ir papuoškite kiaušiniais, pomidorų puselėmis, žalumynais.
Receptą atsiuntė Lina M.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita