Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 450 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Supilkite vanilę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite i tešlą.
3. Užminkykite tešlą, suberkite spalvotus pabarstukus (jei turite), gerai išminkykite. Suformavę rutulį iš tešlos palikite šaldytuve pusvalandžiui.
4. Iškočiokite didelį tešlos lakštą. Išpjaukite zuikio formos sausainius ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 8 minutes, arba kol lengvai apskrus.
5. Sausainius puoškite glazūra arba tirpintu baltuoju šokoladu.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Velykos