Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 100 g
- Miltai 250 g
- Soda 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Džemas 3 valg. š. mėgstamos rūšies
Kaip gaminti
1. Gabaliukais supjaustytą sviestą dėkite į prikaistuvį ir apie 10 min., kartais pamaišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas įgaus gražią auksinę spalvą.
2. Atsargiai, kad neapsidegintumėte, ištirpusį sviestą supilkite į aukštą dubenį, suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu maišykite, kol sviestas visiškai atvės, apie 10 minučių.
3. Kitame inde sumaišykite sausus produktus: miltus, sodą ir vanilinį cukrų.
4. Dalimis miltus berkite į sviesto ir cukraus mišinį; gerai išmaišykite.
5. Arbatiniu šaukšteliu pakabinkite tešlos, palyginkite kraštelius į indo sieneles, ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nesijaudinkite, jei iškart tobulai nepavyks – įgūdžiams atsirasti reikia laiko.
6. Skardą su sausainiais kiškite į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 7 minutes, kol sausainiai ims švelniai ruduoti.
7. Ištraukite ir palikite skardoje visiškai ataušti.
8. Sutepkite tirštu džemu ir sulipdykite sausainius po du.
9. Jei norite, sausainius per tinklelį apibarstykite milteliniu cukrumi – jis suteiks šventiškumo ir paslėps mažus trūkumus.