Ingredientai
- Sviestas 140 g
- Pienas 150 ml
- Razinos 75 g
- Miltai 300 g
- Migdolai 30 g
- Mielės 5 g sausos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 5 g
- Cukrus 100 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
- Spalvoti pabarstukai: 50 g
Kaip gaminti
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje.
2. Apelsiną nulupkite ir išspauskite sultis.
3. Į likusius miltus suberkite druską, cukrų, įtarkuokite sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite apelsinų sultis ir raugą. Užminkykite tešlą ir palikite dar valandai.
4. Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikite pastovėti. Sudėkite jas į tešlą, įberkite tarkuotų apelsino žievelių ir dar kartą išminkykite.
5. Migdolus perliekite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikite, tada nulupkite, susmulkinkite ir įmaišykite į tešlą.
6. Kepimo formą apšlakstykite vandeniu, sudėkite į ją tešlą ir dar 20-25 minutėms palikite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir kepkite keksą 45 minutes.
7. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės, truputį ataušinkite ir papuoškite milteliniu cukrumi bei pabarstukais.
Receptą atsiuntė Evelina Albrektaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita