Ingredientai
- Bulvės 2 kg
- Faršas 1 kg
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinėlė 150 ml
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulvės nuskuskite, išvirkite ir sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle.
2. Faršą, pagardintą prieskoniais, pakepinkite. Skardą išklokite folija, įkrėskite pusę kiekio bulvių košės, ant jos sudėkite visą faršą ir galiausiai sukrėskite likusią bulvių košę. Formuokite paršiuką.
3. Suplakite kiaušinį ir aptepkite juo „paršiuką“. Padarykite akutes. Kepkite 200 °С orkaitėje apie 40 minučių.
Gardu, šventiška ir gražu. Skanaus!
Receptą atsiuntė Kristina
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita