Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Cukrus 290 g 250 - tortui ir 30-40 - glajui
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Miltai 150 g
- Krakmolas 100 g
- Kakava 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 1,5 valg. š.
- Grietinė 1100 g 700 - tortui ir 400 - glajui
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š. glajui
- Maistiniai dažai:(glajui) 1 vnt.
Kaip gaminti
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo.
- Po vieną įmuškite kiaušinius po kiekvieno gerai išmaišydami.
- Suberkite miltus sumaišytus su krakmolu, kakava, kepimo milteliais.
- Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
- Atvėsusį pyragą supjaustykite į tris „blynus“. Išplakite grietinę su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgštelės.
- Kremu sutepkite pyrago sluoksnius.
- Glajus: išplakite grietinę su cukrumi, citrinos rūgštele ir maistiniais dažais. Į konditerinį maišelį sudėkite kremą ir puoškite.
- Iš miltelinio cukraus, želatino ir vandens pasidarykite masę, iš kurios formuosite „šoninius“ papuošimus.
Receptą atsiuntė Gražina U., Rokiškis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita